ANGELICKPICTURE
Loading...

Hej igen goingar!

Nu ska jag svara på alla era frågor! Hoppas inte jag glömt någon, då får ni säga till mig på skarpen 😉

Vad gör du helst en ledig dag? 

Det är verkligen helt olika. Ibland vill jag åka land & rike för att äta god mat, fika & hänga med mina vänner. Men vissa lediga dagar vill jag bara ligga i soffan & inte göra någonting alls med familjen. Jag drar mig ifrån egen tid, det är inget för mig. Min egna tid är med Tom eller familjen då trivs jag som bäst.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att den ena dagen inte är den andra lik & jag får ständigt träffa nya människor & utvecklas inom foto & som människa.

Vad är det ”tråkigaste” eller ”jobbigaste” om du måste välja något?

I jobbet? Ja du, förra sommaren blev det för mycket redigering av bröllop att jag tillslut började ogilla det. Därför tar jag en paus i sommar för att vara extra taggad 2019 & då lärt mig att inte ha ett bröllop varje helg utan kanske två i månaden.

Är du en landet eller city tjej?

Jag trodde det var uppenbart haha, landet såklart!

Vad klär du dig helst i? (Lägg gärna upp en favo-outfit)

Någon härlig klänning helst utan några underkläder haha, fritt & bohemiskt.

 

 

 

Det här är verkligen en typisk Angie outfit! Skulle köra på alla dagar i veckan om det var sommar året runt.

Hur känns det att bli mamma?

Fortfarande overkligt men helt magiskt när man tänker på det, vilket jag gör typ 24 timmar om dygnet haha.

Vart hittar du din inspiration?

Jag inspireras av äkta ögonblick, sedan behöver jag rota fram inspiration ibland när omgivningen är som vintern i Sverige & då känns det aldrig äkta men ibland måste man & då letar jag runt på nätet, böcker & tidningar.

Vad jobbade du med innan du blev fotograf?

Jag har jobbat på Ica i många herrans år, 10 år ungefär. Sedan jobbade jag på Astra Zeneca ett år. Hamna på en kiosk en sommar också. Inget av de var något för mig därför valde jag att följa hjärtat! Jag visste att jag aldrig skulle trivas på ett ”vanligt” jobb. Jag behöver vara fri & kreativ.

Vet ni om er bebi är en flicka eller pojke? Om nej, har du någon känsla?

Vi ska på ultraljud 12 mars! Innan KUB  spydde jag ner hela väntrummet, jag hoppas att jag kommer vara lugnare den här gången. Jag var så rädd för att bebis inte skulle finnas inuti mig, missfallet har gjort mig lite väl orolig men det såg bra ut & lillen verkade trivas där inne haha.

Min magkänsla säger kille haha, det känns som jag har en snopp där inne 😂 vi får se. Vad tror ni?

Hur många barn vill du ha i framtiden?

Tre kanske ☺️

How did you get started out with photography and editing? School? Courses?

One day I just decided to go all in and follow my dream. Just like that! Just believe in yourself and never give up!! I’m self taught.

What’s your camera gear?

Canon 5d mark iii

Lenses: 24-70mm 2.8, 30mm 1.4, 50mm 1.4

Fujifilm xt10

Lenses: 16mm 1.4, 23mm 1.4, 18mm 2.8

Travel tips as an influencer? How do you contact hotels etc.

Go to places you’ve never been before and if you find a hotel or a villa you like just contact them! Tell them who you are and what you’re doing, show them   a plan of your stay and how you two can help each other.

Åh vad kul att du ska börja blogga igen! Är verkligen ett av dina största fans and wishes so badly that we were friends, du verkar så härlig! Jag undrar vilken kamera du använder dig av (mest om du har flera) och vilket ditt favoritmotiv är?

Gud vad go du är, tack haha! Svarade precis på samma fråga ovanför, kika där 😉

Hi! For your QA, I’d love to know how you really edit your pictures, not just the apps, like a tutorial!!

Interesting, I’ll set up a tutorial for you and for everyone else who’s been asking. Give me a week or two and I’ll do a short movie.

Hej! Du skulle ha en Q/A. Kanske en svår fråga men I find you very inspiring. Love dina bilder och texter. Du liksom yttrar om de saker och ting jag önskar tala om för andra. Det här med att vara sin egen individ och inte låta omvärlden förändra den en önskar vara.

Så min fråga är; Vi tonåringar som har konservativa föräldrar, hur kan vi få dem att förstå vår stävan och syfte? Utan att få en arg föräldrar som kräver att den ”för mycket” hudvisande bilden på IG/sociala media ska bort?
Kram ❣️

Hej fina rara! Jadu, om jag ändå hade svaret på den frågan. Jag har växt upp i en familj med högt i tak. Vi har pratat med varandra om precis allt & alltid gått runt nakna om vi känt för det haha, det där lät kanske lite konstigt men du förstår. Det har aldrig varit något onaturligt för mig att vara öppen vad gäller allt. Det kanske är läskigt att våga lyssna på sig själv fullt ut om ens föräldrar inte tycker samma sak. Min mamma har alltid varit hård vad gäller vissa saker och om jag brutit mot värderingar som hon anser viktiga har hon velat leda mig i rätt riktning. Nu i efterhand inser hon många gånger hade rätt när jag inte i min vildaste fantasti ville tro på henne & nu kan jag tackar henne för det. Jag vill även tacka hennes för att hon har varit hård med mig & skyddat mig från sånt som hon känt varit dåligt för mig. Ibland är det svårt som tonåring & veta vad som är rätt & fel. Dina föräldrar vill dig nog bara väl & skydda dig. Alla har ju dock olika grunder men förklara för de hur du känner de kanske kan möta dig halvvägs ❤️

Hej! Ska bli så roligt att få följa din graviditet. Vilken vecka är du i? Jag är gravid i vecka 14 från imorgon 🙂 önskar dig all lycka!

Hej fina du! Vad glad jag blir att du tycker det! Åh du är du förbi den mest kritiska tiden vad skönt. Grattis! Jag är inne i vecka 17 nu. Taaaack! ❤️

Dina bästa tips till en nybörjare inom foto. Kamera för nybörjare? Bör man gå en fotokurs? Hur redigerar du dina foton? Andra tips för att bli bra på foto? Jag har en Nikon D5200 som jag fick för några år sedan men vet ej hur den funkar. Vill verkligen lära mig att fota men tycker det är så svårt när jag väl försökt. Jag tycker dina bilder är så otroligt magiska och är så tacksam för dina tips! Tack! 💞

Hej tjejen! Ja du, jag ville ha det bästa utgångsläget när jag började. Jag bestämde mig för att satsa fullt ut & inte vika mig för något i världen tills jag lyckades. Därför tog jag ett lån (investering) på min utrustning. Jag köpte då för 4 år sedan Canon mark iii och 24-70mm objektivet som jag fortfarande anser är det bästa objektivet någonsin som passar till precis allt. Dock börjar min kamera sacka efter så nu börjar det bli dags för uppföljaren IV. Jag trivs med Canon & den funkade perfekt för mig som nybörjare & även nu som proffesionell fotograf så ett sådant kit rekommenderar jag verkligen om du har den möjligheten. Jag ansåg aldrig att jag behövde gå någon kurs, jag litade på att jag hade det som krävdes jag visste vad som var fint & är en konstnärssjäl så följde min känsla tills jag en dag ville lära mig kameran fullt ut. Då tog jag en litet kurs på fotografiska bara för att lära mig det tekniska i kameran fotokurs 1 hette den tror jag. Det var värt! Efter det har jag utvecklats på egen hand. Hoppas du fick svar på dina frågor & tack för dina fina ord ❤️❤️❤️ & lycka till med fotograferandet!

Hur träffades du och Tom?

Första gången jag såg Tom kom han in solbränd & grann på Ica. Jag var bara 20 år & föll bladask men vad för feg för att ens fråga han något mer än var det bra så? Haha. Jag ville slita av mig håret när han gick därifrån i rädslan om att aldrig få se han igen. Jag försökte som en riktig stalker kolla upp reg plåten men det gick åt skogen. Några månader senare hamna vi på samma efterfest men då var jag ung & dum & nerskrävad i en annan kille. Jag ångrade mig såklart dagen efter & förstod inte mitt helt ointresserade jag. Tredje gången gilt vad jag ute med en kompis på middag & på vägen hem fick jag ett sms av en annan kompis ”kom förbi flamingo jag är här med några killar” jag tänkte varför inte så jag gick dit. Jag var helt nykter vilket jag tackar Gud för idag för under några år gick det lite ut för haha. Jag gick in, mötte upp min vän med vänner & där stod han – Tom! Med min vän. Herregud tänkte jag, det här måste va ödet. Han kom fram & ville bjuda mig på en drink, jag svarade två shots blir bra 😂 han kan inte ha fått någon särkilt go bild av mig det ögonblicket men vi började prata musik & trivdes i varandras sällskap & sen den dagen har det varit vi. Är det inte galet vackert? Att jag fick honom tillslut? Eller vi varandra? Livet gav inte upp oss.

Tiderna förändras & idag är jag nog lite mer redig än 20 åriga Angelica. Tack mamma för att du alltid satt gränser trots min ålder.

Har du alltid varit intresserad och vetat att du har velat fotograferat?

Jag har alltid älskar det vackra i livet. Jag är lite av en estet. Jag har velat skapa & har nog så länge jag kan minnas haft en kamera. Men det har aldrig varit självklart. Jag ville bli sångerska (artist) när jag var yngre. Jag gick musik gymnasium men var inte redo, jag var velig & såg intresse i så mycket annat då. Jag önska jag hade gått där nu! Då hade jag  koncentrerat mig, trott på mig själv, varit lyhörd & tagit in all information. Då var det så viktigt att passa in på något sätt. Jag vill inte påstå att jag haft problem men att stå upp för mig själv men jag har nog blivit mer säker på vad jag tycker och känner & litat på att det är det rätta för mig. Så efter gymnasiet ville jag helt byta spår, jag älskar fortfarande att sjunga. Musik är min största passion. Men fotografering är också en passion jag har så jag är lycklig med nuet sen vet man aldrig vad som händer i framtiden. Jag vill lära mig spela gitarr & det kommer jag göra! Ett av mina nyårslöften.

Hej! Älskar dina bilder och tycker du är fantastiskt duktig! Jag skulle själv vilka komma in på fotografering lite, mest som en hobby. Hur börjar man? Vart började du? 🌟

Jag svarade lite på samma fråga lite högre upp, kika där ❤️

How many weeks pregnant are you? Do you know the gender? 🌞What’s the name of your little niece? ❤️ kisses!!!

17 weeks! No not yet 😍 but in 3 weeks! My little niece name is Molly, isn’t she adorable?

Phuuuuuu det tog typ 2 timmar haha! Hoppas jag inte glömde någon 🕊

Nu ska jag krypa ner i soffan med Tom & kolla lite på unga mammor, det programmet är ju sjukt kul! Älskar Julia & Milan, vilken go duo!

Puss på er!